Yin Yoga & Innerlijk kind

Maakt contact met je innerlijke stem en je hogere zelf. Nu ook online!

Therapie en yoga in een:

Iedere sessie wordt er een thema neergezet, waarop yoga houdingen afgestemd zijn en waarin je per houding een deel (chakra) van jouw lichaam antwoorden en kennis laat delen met je hoofd en hart.
Door op deze manier thema's aan te spreken kun je ze gaan doorleven en ervaren.

Ik begeleid je in een soort van trance door yogahoudingen en ademtechnieken heen waarbij je steeds meer en meer in contact komt met het goddelijke kind in jou. Hoe vaker je de connectie met je hart beoefent hoe makkelijker het wordt om er te geraken. Doordat je de liefde in en voor jezelf ervaart en jezelf mag ervaren als een goddelijk kind die goed genoeg is met je eigen talenten zul je steeds liefdevoller, met meer compassie en bovenal meer zelfvertrouwen en eigenwaarde in het leven staan.

Al het liefde, licht en wijsheden zitten al in jou, aan jou de mooie taak om deze naar boven te halen. Ik begeleid je graag.

Fysieke gezondheid: Yin yoga betekent dat je op een zachte manier en in een zeer rustig tempo yogahoudingen uitvoert. Deze houdingen zijn veelal zittend en liggend. Door de kracht (yang) uit je beoefening te halen laat je het lichaam wennen aan een diepe ontspanning binnen de, soms uitdagende, houdingen. Deze ontspanning in je spieren zorgen ervoor dat je voorbij het trainen van de spieren gaat naar het trainen en soepeler maken van het bindweefsel. Dit bindweefsel kun je zien als het huisje waarin de spier woont, hoe soepeler dit weefsel wordt des te meer ruimte is er voor de spier om zich te ontwikkelen en te groeien. Yin yoga is dan ook een uitstekende tegenhanger van veel intensiefe sporten, hierdoor neemt namelijk ook de kans op spierpijn af.

Emotionele en mentale gezondheid: Yin yoga staat voor zachtheid en rust. Door op deze manier bewust met je ademhaling bezig te zijn en te voelen in je lichaam creer je een hoger lichaams- en emotioneel bewustzijn. Binnen dit bewustzijn leer je om rust en ontspanning te brengen naar de plekken in je geest en lichaam die dat nodig hebben. Kortom je leert om te ontspannen binnen in de spanning. De rust die je hiermee voor jezelf creert zorgt voor meer ruimte om in rust te reageren op de uitdagingen die het leven op je pad brangt.  

Inspiratie en spirituele voedingsbron: Tijdens de yin yogales creeer je ruimte in je lichaam en je geest. In deze ruimte liggen jouw antwoorden. Antwoorden op wie je bent, waar je staat, wat die ene uitdaging op jouw pad doet, wat de beste reactie in een bepaalde situatie is en ga zo maar door.
Jouw mind weet alleen maar oude dingen, dingen die hij ooit geleerd heeft. Met deze oude zaken kan hij verbanden leggen en kun je tot rationele gedachtes/beslissingen komen. Maar jouw lichaam, jouw lichaam weet alles, is in essentie een met de bron. Hoe mooi zou het zijn als je je antwoorden uit de essentie, de bron zelf kunt halen? Tijdens de yinspiratie yogales begeleid ik je naar die plekken in jezelf waar je het antwoord kunt vinden.

Me ~ time


~Jouw moment om in diepe rust te verkeren en alles om je heen los te laten ~

Speciale yin yoga sessies XXL van 2 uur!